dijous, 3 de març del 2011

PER QUÈ EL PA TÉ FORATS?


Si ho vols saber fes l'experiment. Necessites:
  • Un bol d’1 litre
  • Un bol de 2 litres
  • 1 tassa de farina
  • 15 ml de sucre
  • 10 g.de llevat
  • Una tovallola petita
  • Aigua calenta
Barrejar en el bol d’1 litre la farina, el sucre i el llevat. Afegir 1 tassa d’aigua calenta i ficar el bol petit en el gran. Tapar-ho amb la tovallola. Deixar reposar la barreja durant 4 hores i anant mirant cada mitja hora.

S’observa que es formen cada vegada més bombolles a la superfície de la barreja. Això es produeix perque hi ha una reacció química entre el llevat i el sucre que produeix bombolles de diòxid de carboni. Aquestes bombolles són les reponsables de que es formin forats durant el procés de pujada de la masa i també durant la cocció al forn.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada